23948sdkhjf

Parker Maritime investerer i fremtiden med nytt kartleggingsfartøy.

Parker Maritime AS investerer i fremtiden ved kjøp av en ny 8.5m lang båt. Denne er spesialbygget for gjennomføring av nærlands sjøbunnskartlegging langs norskekysten.
Den forrige båten tas samtidig ut av tjeneste etter 15 år. Selv om det er nedgangstider i regionen, er det samtidig store muligheter i markedet for et slikt fartøy, sier BDM i Parker Maritime, Stian Waage i en melding.

Den nye båten er skreddersydd for oppdrag med kartlegging av sjøbunn nær land. Den vil gi vesentlig bedre arbeidsforhold for mannskapet, øke kvaliteten på dataene og ikke minst sikre trygge forhold ombord. Båten er bygget for å kunne fraktes på semitrailer omkring på forskjellige oppdrag over hele landet, både i sjø og innsjø, heter det i meldingen.

Parker Maritime har i over 40 år bidratt med sjøbunnskartlegging for havner, offentlige instanser, oljeselskap og entreprenører. Avdelingen for sjøbunnskartlegging har opparbeidet seg en mangeårig erfaring og kompetanse på dette området. Maritime avdeling bidrar med alt fra planlegging, inspeksjon og sluttdokumentasjon på vegne av et bredt spekter av kunder. Sjøbunnskartlegging kan inkludere inspeksjon av sjøledninger, måling av kaidybder for havner, vei-, bro- eller tunnelprosjekter samt kontroll av olje/gass depot.


Båten gjennomførte i januar kalibrering og sjøtesting for optimalisering av utstyret. Etter disse testene ble den sendt på sine første oppdrag til Nord-Norge, hvor den skal foreta sjøbunnskartlegging i Lofoten og på Senja.

Parker Maritime AS, eies av det amerikanske selskapet Parker Hannifinn Corp. Parker Maritime ble etablert i 1972 som den maritime avdelingen til Bloms Oppmåling. Siden den gang har selskapet vært involvert i mange av de store prosjektene på norsk sokkel og i internasjonale prosjekter. Våre tjenester inkluderer oppmåling og dimensjonskontroll, 3D laserscanning, sjøbunnskartlegging, verifikasjon av fartøysensorer, undervannsfotogrammetri, og oppmålingstjenester i forbindelse med installasjon av offshore vindmøller. Parker Maritime har også utviklet et Posisjons Monitorering System (PMS™) for tankbåter.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079