23948sdkhjf

Kongsberg avvikler oljeserviceselskap

Kongsberg Gruppens forretningsområde for oljeservice, Kongsberg Oil & Gas Technologies (KOGT) avvikles i sin nåværende form. KOGT har siden oljebremsen ble et faktum redusert staben med 40%.
KOGT har vært en storsatsning for Kongsberg siden 2009, konsernsjef Walter Qvam mener selskapets manglende suksess er en følge av dårlig marked, heller enn at forretningsområdet er for lite til å kunne stå på egne bein.

Qvam vil i følge E24 heller ikke gå med på at avviklingen er en erkjennelse av at de ikke fikk det til, men heller at ambisjonene er dramatisk redusert.

Som annonsert i går vil det nyopprettede datterselskapet Kongsberg Digital overta de ansatte i KOGTs Software & Services avdeling, Kongsberg Maritime vil absorbere de gjenværende.

Det er også ventet en svakere utvikling i Kongsberg Maritime i år, sammenlignet med i fjor.

- Det er en sterk negativ utvikling for de tradisjonelle kjerneproduktene innen offshore, fordi det ikke er noen rigger som kontraheres. Da er det heller ingen løsninger for oss å selger, sier Qvam til E24.

Qvam tror likevel at volumene innen offshore kan stige, fordi han mener de leverer lang mer omfattende prosjekter enn tidligere.

Konsernet brukte i følge E24 88 millioner kroner på a omstrukturere den oljerelaterte virksomheten, og planlegger å bruke 50 til 100 millioner på det samme i år.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093