23948sdkhjf

Eni bryter Ptil forskrifter nok en gang

Påvist alvorlige brudd på regelverket.
Petroleumstilsynet gjennomførte i januar et nytt tilsyn med logistikk på Enis Goliat FPSO, som en oppfølging av logistikk tilsynet de gjennomførte i juni 2015.

Ikke første gang
Også i 2012, 2013 og 2014 ble det gjennomført flere tilsynsaktiviteter med logistikk, ved alle disse tilfellene ble det påpekt avvik og forbedringspunkter. Ved tilsynet i juni 2015 ble det avdekket at flere av de samme forholdene, både tekniske og operasjonelle som hadde blitt bemerket ved tidligere tilsyn ennå ikke var blitt utbedret.

Ved tilsynet i januar i år var formålet å vurdere om praksisen nå samsvarte med kravene i regelverket innen fagområdet logistikk og krav til arbeidstakermedvirkning.

Ptil konkluderte med at det var påvist “alvorlige brudd på regelverket,” og kom med to pålegg til Eni med frist 4. Mars.

I det første pålegget bes Eni iverksette tiltak for å korrigere avvik presentert i rapportens kapittel 5.1.4, systematisk gjennomgå og kartlegge alle områder og systemer innenfor logistikk og vurdere ivaretakelse av krav til materialhåndtering og belysing, samt presentere en forpliktende og tidfestet plan med frist for korrigerende tiltak.

Det andre pålegget gjaldt å ferdigstille og implementere styringssystemet for logistikk, som mått tilfredsstille en rekke punkter:
  • roller og ansvar er entydig definert og forstått
  • relevante krav legges til grunn og synliggjøres
  • nødvendig informasjon blir formidlet til relevante brukere til rett tid
  • avvik systematisk registreres og følges opp
  • arbeidstakermedvirkning blir ivaretatt
  • kompetanse og opplæring blir ivaretatt


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078