23948sdkhjf

450 digitale hoder samles i Kongsberg

Kongsberg Gruppen med nytt datterselskap.
Kongsberg Gruppens nye datterselskap, Kongsberg Digital, som skal ledes av konserndirektør Hege Skryseth tar sikte på å bli et ledende industrielt softwaremiljø.

- Vi står i begynnelsen av betydelige endringer som følge av digitalisering av industrielle prosesser. Teknologier som Tingenes Internett, Big Data, automatisering og robotisering vil medføre betydelige endringer for industri så vel som for offentlig sector, sier Walter Qvam, konsernsjef i Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Kongsberg Digital skal være et samlingspunkt for utvikling av digitale produkter og løsninger for hele konsernet, i tillegg til å arbeide frem nye løsninger og etterhvert etablere posisjon i nye markeder.

Til å begynne med vil Kongsberg Digital bestå av 450 ansatte fra eksiterende software – og simuleringsmiljø i Kongsberg Oil & Gas Technologies og Kongsberg Maritime, dermed har de allerede med seg en omfattende portefølje av data -, software -, og simuleringsprodukter.

- Det er en spennende portefølje av produkter og tjenester som jeg nå overtar ansvaret for. Dette er også en betydelig satsning, både i norsk og internasjonal sammenheng, som jeg ser veldig frem til å lede. Kongsberg Gruppen er godt posisjonert for det digitale industrielle skiftet med ledende teknologimiljøer innen maritime, olje og gass, romfart og forsvar. Med denne satsningen ønsker vi å skape en samlende kraft for å tilby våre kunder og samarbeidspartnere enda bedre og verdiøkende tjenester basert på eksisterende og fremtidig teknologi, sier Hege Skryseth som tiltrer som administrerende direktør I Kongsberg Digital, samt som Chief Digital Officer for hele Kongsberg Gruppen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079