23948sdkhjf

Kostnadskutt på helsa løs

Kutt i forpleining går utover alle offshoreansatte.
Etter at DN i fjor høst kunne melde at de forpleiningsansatte i Statoil hadde et rekordhøyt sykefravær på hele 12 prosent gikk fagforbundene SAFE og Industri Energi sammen om en bekymringsmelding til Ptil.

Roy Erling Furre, 2. nestleder og HMS-ansvarlig i SAFE påpeker overfor Sysla at bemanningskuttene innenfor forpleining både går utover de som utfører arbeidet, og de som skal sikres en forsvarlig forpleining.

Krav som har kommet fra rigg- og operatørselskapene den siste tiden om kostnadskutt på 20-30 prosent i kontraktene med forpleiningsselskaper på norsk sokkel, har ført til uryddige og mangelfulle prosesser. Resultatet er at arbeidsmiljøet har blitt forringet, sier Furre til Sysla.

SAFE ber i et brev til Ptil om at ” forholdene rundt kostnadskutt i forpleining blir gjenstand for et omfattende tilsyn rettet mot rederi, operatør og de forpleiningsselspene som er på banen i de ulike anbudsprosessene”

Ptil har besvart fagbforbundenes henvendelse med at de planlegger tilsyn med HMS-konsekvenser av endrede rammebetingelser i forpleiningen, men utover det ønsker de ikke å kommentere tilsynet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094