23948sdkhjf

Fiskeriministeren strammer opp oppdrettsnæringen

Planlegger økonomiske sanksjoner.
Da fiskeriminister Per Sandberg fra Fremskrittspartiet var tilstede ved en villakskonferanse i Alta, kom han i følge Aftenposten med skarpe uttalelser om oppdrettsnæringen.

- Oppdretterne må selv betale gjenfangst av rømt fisk. Næringen må snarest få kontroll over lakselus. Det blir ingen økt vekst før problemene er løst, sa Sandberg til salen. Bare tre uker etter at på Arctic Frontiers konferansen i Tromsø uttalte at oppdrettsnæringen hadde potensiale til å femdoble produksjonen.

Sandberg planlegger å sanksjonere oppdretterne økonomisk, neste år innfører regjeringen et trafikklyssystem med utdeling av grønne, gule og røde kort. Og der det er for mange problemer – som lus, rømming og sykdom skal det være mulig å gripe inn og redusere antall fisk i merdene.

Kurt Oddeklav i Miljøvernforbundet er glad for at Sandberg tar grep og påpeker også at forsøpling er et problem påført av oppdrettsnæringen.

Maren Esmark i Naturvernforbundet mener fiskeriministeren kommer med tomme løfter, og er hakket kvassere i sin omtale av oppdrettsnæringen.

- Næringens miljøsituasjon forverres i takt med veksten. Trafikklyssystemet er for svakt. I røde områder må alt stanses og slaktes ned, brakklegges og så kanskje starte opp igjen når problemene er løst, sier Esmark til Aftenposten.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078