23948sdkhjf

Aker Solutions søker patent på robotplattform

Ser for seg en fremtid med folketomme plattformer.
Aker Solutions har levert ubemannede offshore-installasjoner, som for eksempel Tambar-plattformen på norsk sokkel, har selskapet nå sendt inn to patentsøknader på helautomatiske plattformer, melder tu.no.

Den første, av to søknader ble i følge tu.no levert i april 2014, og har blitt godkjent av Patentstyret.

Bak søknadene skal det ligge et ønske om å spare vekt og kostnader på plattformene.

I patentsøknadene skriver selskapet: ”Sammenlignet med eksisterende plattformer for hydrogenprosessering krever ikke anlegget ifølge oppfinnelsen boligkvarter, helikopterdekk, livbåter og flåter”

Det presenteres også en løsning hvor prosessutstyret er lukket inne i en beholder, i en ikke-brennbar atmosfære. Istedet for at personell skal ha tilgang er det planlagt at roboter skal inspisere, vedlikeholde og reparere modulene i prosessanlegget.

Leder for Aker Solutions; forretningsområde for engineering, Astrid Onsum påpeker overfor tu.no at selskapet allerede har levert ubemannede løsninger tidligere, men at produktene det søkes patent for er en skisse av hvordan en prosessplattform kanskje kan se ut en gang i fremtiden, hvor robotteknologi har blitt tatt i bruk for å redusere vedlikeholdskostnader.

Onsum understreker at robotisering i stort omfang på norsk sokkel ligger flere år frem i tid, og fra selskapets side understrekes det at tegningene i patentsøknaden er skisser på mulige løsninger.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094