23948sdkhjf

Fiskeridirektoratet ønsker flere detaljer fra Nordlaks

Ønsker utdypning på flere punkter i konsesjonssøknad.
Da tidligere fiskeriminister Elisabeth Aspaker fra Høyre før jul lyste ut utviklingskonsesjoner for selskaper som ville finne en løsning på dagens problemer med arealer, sykdom og lus innen oppdrettsnæringen var Nordlaks raske på labben og søkte om konsesjoner for et stort skip med merder for åpent farvann.

Nordlaks har søkt om utviklingstillatelser med en totalt maksimalt tillatt biomasse på 30.000 tonn, som vil tilsvare 39 konsesjoner på 780 tonn.

Nå melder Bladet Vesterålen at Fiskeridirektoratet har tatt kontakt og bedt om mer informasjon fra selskapet.

– Vi har foretatt innledende behandling av dokumentasjonen og bedt om merdokumentasjon på noen områder. Det gjelder utdyping av ting som allerede står i søknaden, sett opp mot retningslinjene fra departementet. Det er helt vanlig i denne type søknader, sier Mari Sørensen Aksnes Rådgiver i kyst- og havbruksavdelingen til Bladet Vesterålen.

Fiskeridirektoratet har ikke endelig vurdert om søknaden faller innenfor kravene som stilles.

Aksnes sier videre at utviklingskonsesjonene er en helt ny tyoe tillatelse for dem, og at de mottok retningslinjene for få uker siden.

Fiskeridirektoratet kan ikke si noe om behandlingstid, men håper å ha behandlet de første søknadene i løpet av våren. Totalt er det syv ulike selskaper som har søkt Fiskeridirektoratet om utviklingskonsesjoner. I tillegg til Nordlaks har Atlantis Subsea Farming AS, Gifas Marine AS, Gigante, Aqualine Subsea System, Salmar/Ocean Farming og Måsøval Fiskeoppdrett søkt om utviklingskonsesjoner til ulike løsninger.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.188