23948sdkhjf

Oljeservicegigant kutter 10.000 stillinger

Oljekrisen betyr at enda flere stillinger kuttes i Schlumberger.
- De forverrede markedsforholdene har lagt ytterligere press på en dypere økonomisk krise i oljebransjen, sier Schlumberger-sjefen.

Schlumberger venter fortsatt lav aktivitet i første halvår 2016, og annonserer ytterligere tiltak for å møte dette, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette inkluderte en ytterligere nedbemanning på 10.000 ansatte, så vel som større effektivisering av våre kostnader, infrastruktur og balanse, sier konsernsjef Paal Kibsgaard i en pressemelding torsdag kveld.

34.000 jobber borte
Siden 2014 har selskapet kuttet 34.000 stillinger, inkludert de 10.000 annonsert nå i fjerde kvartal, sier en talsperson til Bloomberg News.

Schlumberger-sjef Paal Kibsgaard sa under selskapets kvartalspresentasjon for tredje kvartal at selskapet vurderte ytterligere bemanningskutt i fjerde kvartal. Dette ble gjentatt av selskapets driftsdirektør Patrick Schorn 2. desember.

I fjerde kvartal så selskapet ytterligere press i kundenes budsjetter, noe som førte til ikke-planlagte og overraskende aktivitetskanselleringer.

- De forverrede markedsforholdene har lagt ytterligere press på en dypere økonomisk krise i E&P-industrien, og fører til at kundene gjør ytterligere kutt i et allerede betydelig lavere E&P-investeringsnivå, sier Kibsgaard.

Schlumberger Norge har totalt 1.500 ansatte, og hovedkontoret ligger i Tananger utenfor Stavanger.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112