23948sdkhjf

Standardiserte kontrakter på plass

Norsk Industri og Norsk Olje og gass har nylig underskrevet den siste av standardkontraktene for norsk sokkel; Norsk Fabrikasjonskontrakt.
På oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord i går underskrev Norsk Industri og Norsk Olje kontrakten. det opplyser Norsk Industri.

Dermed er alle de klassiske standardkontraktene innenfor petroleumssektoren på norsk sokkel fornyet. Fra før foreligger standardkontrakter for nybygg og ulike typer modifikasjon av eksisterende plattformer/anlegg.

– Det er et stort potensiale for kostnadsreduksjon og effektivisering i standardiserte kontrakter, og vi er svært fornøyd med å ha fått på plass disse avtalene. Nå må vi sørge for at kontraktene blir brukt og at vi utnytter mulighetene standardiseringen gir for å redusere kontraktsadministrasjon og øke forutsigbarheten i bransjen, sier administrerende direktær i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen.

- Vi vil også se på muligheten for å utvide dette til innkjøpsbetingelser i leverandørkjeden, rammekontrakter og ordinære innkjøp. Da vil en virkelig oppnå volum og derfor standardiseringsgevinster, legger han til.

Forutsigbart og trygt
Ifælge Norsk Industri har målet vært å komme frem til standard-kontraktsvilkår som sikrer forutsigbarhet og kommersiell trygghet. En hensiktsmessig og forutsigbar risikobalanse bidrar til riktig prising og planlegging og at prosjekter dermed leveres kontraktsmessig og til riktig tid. Utstrakt anvendelse av standardiserte vilkår muliggjør ytterligere standardisering og effektivisering av kontraktsadministrasjonen i hele verdikjeden.

- Partene kan dermed konsentrere seg om en hensiktsmessig og effektiv prosjektgjennomføring i stedet for å bruke ressurser på konfliktløsning underveis og etter prosjektets avslutning, skriver Norsk Industri.

Inviterer til gjennomgang

Norsk Industri, Norsk olje og gass og Universitetet i Oslo inviterer til gjennomgang av de viktigste teamene for de nye kontraktene i nær fremtid:

Stavanger 10. februar (Scandic hotell, Forus)
Oslo 16. februar (Quality hotel Expo, Fornebu)
Bergen 9. mars (Scandic hotell Ørnen)



Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier-Hansen og Administrerende direktør i Norsk olje og gass Karl Eirik Schjøtt-Pedersen underskrev Norsk Fabrikasjonskontrakt.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.133