23948sdkhjf

Beerenberg kutter ”bortetillegg”

Fellesforbundet kaller det for sosial dumping
Beerenberg vant i fjor en kontrakt med Statoil Mongstad til rundt 200 millioner kroner. Med denne kontrakten har en del av de tidligere oppsagte medarbeidere fått tilbud om ny jobb på Mongstad - som lokalt ansatte - uansett om de har bopel i nærheten av Mongstad eller ikke. Det vil si at de som bor andre plasser i landet ikke kan få bortetillegg. dessuten må de betale for reise, kost og losji selv. Det skriver Bt.no ifølge Sysla.

Konkret betyr dette at de ansatte som ikke bor i nærheten mister både bortetillegget som tilsvarer 20 prosent av lønnen samt utgiftene til kost, losji og reise.
Leder av Fellesforbundet i Bergen, Roar Abrahamsen betegner dette som sosial dumping.

– Det undergraver både samarbeidsavtaler partene i arbeidslivet har vært enige om, og det undergraver konkurransesituasjonen i denne næringen. Det Beerenberg holder på med nå, vil prege tariffoppgjøret til våren, sier Abrahamsen.

Kommunikasjonsdirektør hos Beerenberg, Ole Klemsdal er langt fra enig:

– Beerenberg ønsker å bygge en base av lokalt ansatte som blir en del av lokalmiljøet på Mongstad. At dette blir kalt sosial dumping stiller vi oss uforstående til. Fellesforbundet kan skissere et skremselsbilde, men det blir ikke mer sant av den grunn. Det er ikke slik Beerenberg driver, og det er ikke hold i Fellesforbundets påstander, sier Klemsdal til BT.no.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11