23948sdkhjf

Lyser ut nye prosjekter for klyngeutvikling

Forskningsrådet, Innovasjon Norge og SIVA inviterer bedrifter og forsknings- og utviklingsmiljøer til å sende inn skisser for nye klyngeprosjekter med oppstart i 2016.
Årets utlysing retter seg mot nyetablert og tidligfase-klynger (Arena) og mer modne klynger (NCE), oplyser Forskningsrådet i en melding.

– Klyngene har strategisk betydning for norsk næringsliv, og blir enda viktigere når næringslivet nå skal gå fra særstilling til omstilling. Særlig små- og mellomstore bedrifter har stor nytte av samspillet i klynger for å investere i forskning, innovasjon og kompetansebygging. For mange virksomheter er det grobunn for å kunne videreutvikle seg og skape nye forretningsområder, påpeker divisjonsdirektør Anne Kjersti Fahlvik, som representerer Forskningsrådet i Programrådet for klyngeprogrammet.

Gir global konkurransekraft
Klyngeprogrammet i Norge gjennomføres i samarbeid mellom Forskningsrådet, Innovasjon Norge og SIVA. Med dette programmet ønsker man å utløse og forsterke innovasjons- og internasjonaliseringsprosesser i næringsklynger og -miljøer. Et nært samarbeid mellom bedriftene i klyngen, forsknings- og utviklingsaktører og offentlige partnere kan gi lettere tilgang på relevant fagkompetanse, kapital og naturressurser og gi impulser til nyskaping.

Forskningsrådet er veldig fornøyd med at forskning får en stadig større betydning for at norske næringsmiljøer kan vokse og konkurrere internasjonalt: Divisjonsdirektør Anne Kjersti Fahlvik i Forskningsrådet.

– Stadig flere klynger er blant søkerne til Forskningsrådet, blant annet til Brukerstyrt innovasjonsarena (BIA) og Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI). I tillegg ser vi økning i prosjektsøknader fra bedrifter og forskningsinstistusjoner som deltar i klyngesamarbeid. Vår hovedrolle i klyngeprogrammet er nettopp å møte bedriftenes behov og bidra til økt verdiskaping gjennom forskning, kompetansebygging og mer internasjonalisering, sier Fahlvik.

Strammere økonomiske rammer har gjort det nødvendig å begrense opptak av nye klynger i Norwegian Innovation Clusters-programmet i 2016. Derfor lyses det ikke ut for Global Centres of Expertise (GCE) i år, men kun på Arena og NCE-nivå.

Frist for innsending av prosjektskisser er 26. februar 2016 og av prosjektsøknader 29. april 2016.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094