23948sdkhjf

SINTEF Raufoss Manufacturing kjøper opp 7sterke

Sintef Raufoss Manufacturing kjøper majoriteten av aksjene i industriforeningen 7sterke.
– Vi mener det er et stort potensiale for våre tjenester blant Kongsvingerregionens industribedrifter. Samtidig ønsker vi å bygge videre på det gode arbeidet industriforeningen 7sterke har gjort. Overtakelse av majoriteten av aksjene i 7sterke AS vil gi oss en styrket posisjon for utvikling og vekst i regionen, forklarer administrerende direktør Roger Kyseth i SINTEF Raufoss Manufacturing.

Det nasjonale kompetansesenter for vareproduksjon har 90 ansatte og hovedkontoret ligger i Raufoss Industripark. De har i tillegg avdelinger i Trondheim og Ålesund. Fra 1.januar 2016 overtok de 51 prosent av aksjene i 7sterke AS, og med den eierandelen de hadde i forveien er de nå en klar majoritetseier. Selskapet skifter samtidig navn til SINTEF Raufoss Manufacturing avdeling Kongsvinger. SIVA vil fortsatt eie 25 prosent, mens større lokale bedrifter sitter på resten av aksjene.

– Vi har helt siden 2008 hatt et konstruktivt samarbeid med 7sterke og har gjennomført flere industriprosjekter i regionen. Oppkjøpet er i tråd med vår kundestrategi og nasjonale rolle som omstillingsmotor i det nye klyngeprogrammet «klynger for omstilling». Vi ønsker i tillegg å etablere et nært samarbeid med andre aktører i regionen, som Hedmark kunnskapspark, K+, Magnor Næringshage, Tretorget, Hedmark fylkeskommune og de ulike kommunene i regionen. Men for våre kunder er vår viktigste rolle knyttet til SMRs industriprofil, understreker Kyseth.

Kompetansemessig løft
– Vi bruker SRM fra før og har bare gode erfaringer med dem. Dette er en viktig mulighet for å videreføre arbeidet 7sterke har gjort, og samtidig løfte oss et nytt hakk kompetansemessig, sier administrerende direktør Henrik Futtrup i SAPA Profiler på Magnor.

– Når SMR får en enda sterkere tilstedeværelse i regionen tror vi det resulterer i mer samarbeid på tvers av virksomhetene. Dette er positivt både for oss og for bransjen, sier Futtrup.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063