23948sdkhjf

Nye kontrakter til Agility Subsea Fabrication

FMC Technologies har tildelt Agility Subsea Fabrication fabrikasjonskontrakter verdt cirka 430 millioner kroner.
Kontraktene gjelder manifolder, fundamenter og «well jumpers» tilhørende neste fase av et prosjekt under utvikling i det Kaspiske hav. Samlet vekt av denne leveransen er 3600 tonn, opplyser Agility Subsea Fabrication i en pressemelding.

- I en fase der hele bransjen sliter, er det fantastisk at vi fortsetter å vokse og vinne kontrakter. Vi har ansatt 50 nye medarbeidere siden sommeren og det tror jeg ikke det er mange andre oljeserviceselskaper som har gjort, sier administrerende direktør Tove Nilsen Ljungquist i Agility Subsea Fabrication AS.

Innkjøpsaktiviteter for det nye prosjektet vil starte umiddelbart og planlagt byggestart er i begynnelsen av 2016. De siste leveransene vil være sommeren 2019.Første fase av dette prosjektet har startet i verkstedet i Tønsberg og de første leveransene av utstyrsenheter er allerede gjennomført.

God julegave
Samtidig har FMC tildelt Agility Subsea Fabrication fabrikasjonskontrakten for undervanns-manifolder og integrerte fundament-strukturer for et prosjekt på den norske sokkelen.

- Disse tildelingene vil være med på å sikre sysselsettingen ved våre verksteder på Røra og i Tønsberg i 2016 og store deler av 2017. Bedre julegave kunne vi ikke fått, sier Ljungquist.

Agility Subsea Fabrication har også signert en to års rammeavtale med FMC, der Agility Subsea Fabrication vil kunne tilby fabrikasjon til FMC på hele verdensmarkedet.

- Vi har jobbet systematisk for å øke vår konkurransekraft de siste årene. Bl.a. har vi gjort tildels store endringer i vårt produksjons-set-up hvor all aktivitet i Langesund ble flyttet til nytt anlegg i Skien i 2014, samt at Tønsberg har nær doblet sin kapasitet etter ny test-hall i 2015. Vår kjernekompetanse er «know-how» i relasjon til byggesekvens, sveiseteknologi og kritisk toleransekrav for store subsea-strukturer. Vi har utfordret oss selv på egen effektivitet, og har fremdeles et uforløst potensiale. Jeg er sikker på at vi er på rett vei, og det er ekstra motiverende å jobbe videre med forbedringsprogrammet når vi lykkes med å vinne ordrer i et knalltøft marked, avslutter Ljungquist.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081