23948sdkhjf

Kongsberg Maritime styrker sin simuleringskapasitet

Kongsberg Maritime kjøper det Trondheimsbaserte simulerings- og rådgivningselskapet Ship Modelling & Simulation Centre AS (SMSC).
Oppkjøpet som er forventet gjennomført tidlig i januar 2016, vil bidra til å styrke Kongsberg Maritimes posisjon som verdensledende innen simulering av maritime operasjoner. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Kongsberg Maritime leverer i dag simulatorløsninger for trening av mannskap til handelsflåte, sjøforsvar og offshore.

- Stadig mer avanserte fartøysoperasjoner har bidratt til økt fokus på trening for å øke sikkerhet og effektivitet i slike oppdrag, sier administrerende direktør i Kongsberg Maritime, Geir Håøy.

- SMSC passer perfekt inn i vår satsning. Selskapet har et meget interessant kompetansemiljø og vil komplementere vår eksisterende produkt- og tjenesteportefølje. Dette medfører at vi nå kan tilby våre skips- og offshorekunder simuleringstjenester som spenner fra skipsmodellering og engineeringprosjekter til pre-simulering og operasjonell rådgivning. I en tid med stort fokus på kostnadsbesparelser, er det viktig å se nærmere på optimalisering av prosedyrer samt opplæring av mannskap for mer kompetent og effektiv gjennomføring. Med oppkjøpet av SMSC har vi muligheten til å bistå våre kunder med å forbedre marginer, sier Håøy

- SMSC har hatt et sterkt fagmiljø som ved å bli en del av Kongsberg Maritimes internasjonale simulatorvirksomhet, vil få muligheten til å utvikle sitt potensiale ytterligere, sier avtroppende styreformann i SMSC, Kaare Gisvold.

For Kongsberg Maritimes eksisterende simulatorkunder, vil oppkjøpet av SMSC bidra til økt kapasitet, blant annet når det gjelder utvikling av nye og presise modeller til bruk i ulike simulatorøvelser.

- Oppkjøpet av SMSC vil på alle måter styrke vår posisjon i markedet. SMSC vil bli en integrert del av Kongsberg Maritime, og fortsette sin virksomhet i Trondheim. Fra før av har vi betydelig virksomhet i byen og samarbeider mot teknologimiljø, som NTNU, Marintek og Ocean Space Centre, avslutter Håøy.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094