23948sdkhjf

Havyard leverer brønnbåt til Norsk Fisketransport

I går leverte Havyard Ship Technologys verft i Leirvik i Sogn brønnbåten «Namsos» til rederiet Norsk Fisketransport.
Kontrakten på byggingen av «Namsos, som er et Havyard 587 brønnbåt design ble signert i november 2013. I går ble skipet overlevert til rederiet, og det skal direkte i oppdrag i en langtidskontrakt med Oppdretternes Miljøservice (OMS).

Trygve Solaas, prosjektleder ved Havyard Ship Technology i Leirvik sier byggingen av «Namsos» har vært et utfordrende prosjekt, men at det har gått meget bra.

– En moderne brønnbåt i dag er et avansert skip, der mange system skal tilpasses, installeres og testes, sier Solaas.

– På mange måter er det mer komplisert å bygge brønnbåt enn de fleste offshore skipene vi har levert. Vi må huske at skipet skal håndtere levende fisk på en slik måte at kvaliteten er best mulig når den blir levert. Derfor gjennomfører vi omfattende tester av fiskehåndteringssystemene før skipet blir levert. En ekstra utfordring i prosjektgjennomføringen er at vi har gjort endringer i designet underveis, som følge av tilbakemeldinger fra kunde og driften av «Havtrans». Vi har vært presset på tid og rederiet var nok litt i tvil om vi skulle klare leveringstiden. Men jobben har vært godt planlagt og godt gjennomført av Havyard og underleverandører og nå har vi levert vi et topp skip til kunden på den tiden vi lovde, sier prosjektleder Trygve Solaas.

Satser på flere

Som et ledd i en strategi om å ha flere ben å stå på satset Havyard tidlig på utvikling av design og produkter til fiskeri og oppdrett, i tillegg til skip til offshore industrien. Fiskeoppdrett er en næring i vekst og konsernsjef i Havyard Group ASA, Geir Johan Bakke er optimistisk med hensyn på å få levere teknologi til denne industrien også framover.

– Vi har utviklet teknologi og leverer produkter som er konkurransedyktige både innen design og utstyr, sier Bakke.

– MMC har levert fiskehåndteringssystemer til brønnbåter i en årrekke og nå er Havyard Design & Solutions’ også godt etablert i dette markedet. Vi leverer utstyr og design som gir kunden merverdi gjennom effektiv og sikker håndtering og transport av levende fisk og god kvalitet på fisken gjennom god fiskevelferd mens den blir håndtert. Norsk Fisketransport er en god og krevende kunde som har bidratt til å utvikle oss videre og vi er optimistiske med hensyn på å få levere mye til denne industrien framover, både i form av utstyr, design og ferdige nybygg, avslutter konsernsjef Bakke.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094