23948sdkhjf

Dolphin-konkurs til 1,7 milliarder kroner

Det er stor usikkerhet rundt hvor mye verdier som finnes i selskapet.
Dette vil være nedslående lesning for dem som har utestående krav hos Dolphin Group ASA, som mandag slo seg konkurs, skriver Maritime.no.

Skyldneren har opplyst at den samlede gjelden er på 1.774.150.000 og at selskapets aktiva vesentlig består i aksjene i datterselskapene Dolphin Geophysical AS, Dolphin Interconnect Solutions AS, Delphis Ltd. og enkelte konserninterne fordringer. Verdien av aksjene i datterselskapene og de konserninterne fordringene synes svært usikre. I den grad aksjene og fordringene har noen verdi, er de klart vesentlig lavere enn gjelden, står det i kjennelsen fra Oslo Byfogdembete, som ble avsagt klokken 11.40 mandag.

I den siste kvartalsrapporten, signert av styret 28. oktober i år, oppgir Dolphin Group å ha en samlet, rentebærende gjeld på 251,4 millioner amerikanske dollar (2,190 milliarder norske kroner).

173 millioner kroner utestående
En av dem Dolphin skylder penger, er GC Rieber Shipping, som har hatt tre skip på langtidskontrakt med Dolphin.

Bergens-rederiet har om lag 20 millioner amerikanske dollar utestående hos Dolphin. Det tilsvarer 173 millioner norske kroner, etter dagens vekslingskurs. Rederiet vil forsøke å få dekket det utestående samt fremtidige krav og tap som følge av konkursen i boet, men utsiktene er usikre.

- Dersom det ikke finnes dekning i boet, vil tapet selvfølgelig påvirke oss, men vi har en relativt solid balanse. Det gjør et innhogg, men vi klarer oss, sier finansdirektør Einar Ytredal til Maritime.no.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141