23948sdkhjf

Ocean Installer med nytt Statoil-samarbeid

Ocean Installer har signert tilleggsavtaler med Statoil for å erstatte stigerør på Troll C-feltet.
Avtalen med Statoil inkluderer opsjoner for arbeid på Vigdis-feltet, og vil bli utført under den eksisterende SLMP Marine Installation-kontrakten. Arbeidet vil finne sted vår/sommer 2016. Det skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi er meget fornøyd med å ha skaffet oss mer arbeid på Troll-feltet, ettersom den norske sokkelen fortsetter å være et viktig område for oss. Vi følger opp suksessen fra de svært kompliserte SIMOPRO-operasjonene for Statoil i 2015, og denne tildelingen styrker vårt glimrende samarbeid med Statoil, sier administrerende direktør Steinar Riise i Ocean Installer i en pressemelding.

Subsea-operasjon
Arbeidet på Troll C inkluderer gjenoppretting og installasjon av stigerør for oljeeksport og to produksjonsstigerør. Jobben vil kreve subsea- og toppsidefrakopling og fjerning av eksisterende stigerør, samt subsea tie-in og toppside pull-in for nye stigerør.

Opsjonsarbeidet inkluderer erstatning av fleksibel rørledning på Vigdis-feltet, samt andre subsea- operasjoner. Ocean Installer vil benytte seg av det avanserte undervannskonstruksjonsfartøyet Normand Vision, som er spesielt godt egnet for slike operasjoner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125