23948sdkhjf

Flux Group tildelt ny stor Johan Sverdrup-kontrakt

Flux Groups datterselskap Norwegian Piping er tildelt en kontrakt til en verdi av 40 millioner kroner.
K2JV ANS, et joint venture mellom Kellog Brown & Root (Norway) AS og Kværner Stord AS, har tildelt Flux Groups datterselskap Norwegian Piping kontrakten for leveranse av rør, fittings, flenser og special items til plattformdekket til boligenheten på Johan Sverdrup-feltet. Kontrakten har en initiell verdi på ca. 40 millioner kroner. Til sammen har Flux Groups selskaper i år vunnet Johan Sverdrup-kontrakter verdt mer enn 120 millioner kroner.

Flux Group ble etablert i 2014 og har vokst gjennom tre oppkjøp inkludert Norwegian Piping i oktober 2014. I mai i år tildelte Statoil Flux Vest Ventil kontrakt på leveranse av ventiler til Johan Sverdrup-prosjektet og med denne siste avtalen utvider Flux Group omfanget av leveranser til gigant-prosjektet.

- Kontraktene er en bekreftelse på at strategien bak etableringen av Flux Group er i ferd med å lykkes og befester vår posisjonen som en attraktiv samarbeidspartner for ledende aktører på norsk sokkel og i norsk leverandørindustri, sier Flux Groups konsernsjef Ådne Grødem.

Norwegian Piping skal levere rør, fittings, flenser og special items til plattformdekket til bolig- og utstyrs-plattformen på Johan Sverdrup feltet. Kellog Brown & Root (Norway) AS og Kværner Stord AS inngikk fabrikasjonskontrakten i juni 2015, mens Norwegian Piping skal starte sine leveranser sommeren 2016. Johan Sverdrup-feltet har planlagt produksjonsstart i 2019.

Norwegian Piping er hjemmehørende på Sotra utenfor Bergen og har avdelingskontor i Busan, Korea. Selskapet har etablert en posisjon som leverandør og lagerholder av høykvalitets rør og rørkomponenter til olje og gassindustrien, skipsverft og til landbasert industri siden 2004. Norwegian Piping samarbeider tett med de fremste europeiske produsenter og er sterkt involvert i NORSOK M-650 kvalifiserings arbeid.

- Norwegian Piping har en sterk posisjon innen rørmarkedet og Johan Sverdrup kontrakten bidrar til å befeste denne. Vi har vokst betydelig i Sør-Korea gjennom flere år, men det å lykkes på hjemmebane og skulle jobbe med et storprosjekt som Johan Sverdrup, er ekstra kjekt og motiverende, sier administrerende direktør Gert Chr. Strindberg i Norwegian Piping.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094