23948sdkhjf

Havyard designer ny type vindmølleskip

Havyard Design & Solutions i Fosnavåg har skrevet kontrakt på levering av en design- og utstyrspakke til Cemre Shipyard i Tyrkia.
Det tyrkiske verft skal bygge et Havyard 831 SOV vindmølleservice-skip til offshore-rederiet Esvagt.

Skipet skal leveres til Esvagt siste halvdel av 2017 og skal gå inn i en kontrakt med det danske vindkraftselskapet Vestas og betjene vindmølleparkene Nobelwind og Belwind. Det opplyser Havyard i en pressemelding.

Vindmølleservice-designet Havyard 831 SOV er utviklet i tett samarbeid mellom Havyard Design & Solutions og Esvagt og retter seg mot en ny nisje for denne type skip.

Ser et stort potensial
Salgsdirektør Gisle Vinjevoll Thrane i Havyard Design & Solutions ser et stort potensiale i å få levert flere slike design framover.

– Markedet for større serviceskip til offshore vindparker er relativt nytt og sammen med Esvagt har vi kommet tidlig inn i dette, sier salgsdirektør Thrane.

– Før ble vindmøllene betjent av små, hurtiggående båter som fraktet mannskap og utstyr til og fra land hver dag. Nå blir stadig flere vindmølleparker betjent av større skip der servicepersonellet arbeider og bor om bord i lengre perioder og entrer vindmøllene enten ved landgangen som er installert på moderskipet, eller mindre båter som sjøsettes fra moderskipet. Dette er en tryggere og mer lønnsom måte å betjene vindmølleparkene på, spesielt de som ligger et stykke fra land, sier Thrane.

- Havyard 831 SOV er utviklet for å dekke en ny nisje i dette markedet, nemlig mindre vindmølleparker. Designet er mindre enn de skipene som har kommet ut til nå, kompakt og effektivt, men samtidig med god kapasitet til å ha med seg servicepersonell og utstyr. Med dette designet blir det lønnsomt å betjene enda mindre vindmølleparker og dette er et segment vi ser potensiale i å levere mange design til. Igjen har Havyard Design & Solutions, sammen med Esvagt vært tidlig ute med nye ideer og det tror vi kommer til å gi oss et godt forsprang på andre konkurrenter i dette markedet, konkluderer salgsdirektør Gisle Vinjevoll Thrane.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109