23948sdkhjf

Ansatte styrerepresentanter ønsker ikke å bytte ut styret

- En utskiftning av hele styret i Kongsberg Automotive vil kunne bli skadelig for selskapet, mener de ansatte styrerepresentanter.
Kongsberg Automotive innkalte 1. desember selskapets aksjonærer til en ekstraordinær generalforsamling den 21. desember.

Bakgrunnen er et ønske fra en aksjonærgruppe om å skifte ut det sittende styret med et helt nytt.

Aksjonærgruppen består av: Makuria Investment Management, Teleios Capital Partners og Constructive Capital AS, som ønsker følgende nye styremedlemmer:

Robert J. Remenar, Beatriz Malo de Molina, Glenn Mercer, Mimi Berdal og Bruce Taylor.

– Vi tror dette fornyede styret vil gi verdifull støtte til den nåværende ledelsen i oppnåelsen av Kongsberg Automotives store potensial til fordel for selskapet, dets ansatte og dets aksjonærer, skrev en talsperson for Makuria, Teleios og Constructive Capital i en Epost til E24 i siste uke.

Sender ut uttalelse
I dag har Kongsberg Automotive ansatte styrerepresentanter sendt ut en uttalelse, til støtte for det sittende styret.

I uttalelsen heter det blant annet:

-Som ansatte representanter i styret, er vi bekymret over initiativet fra minoritetsaksjonærene som ønsker å skifte ut et samlet konsernstyre. Bilindustrien er preget av langsiktig satsing, med investeringer og utviklingsarbeid til store kundeprosjekter som går over flere år. Kunderelasjoner og tillit i industrien tar tid å utvikle og representerer betydelig verdi for selskapet.

- Etter vårt syn vil en utskifting av hele styret nå kunne bli skadelig for den langsiktige utviklingen av selskapet og ha negative konsekvenser ikke bare for aksjonærene men også for de ansatte. Vi respekterer at våre eiere kan ha ønsker om utskiftninger i styret, men som ansatte representanter og tillitsvalgte vil vi uttrykke vår klare støtte til valgkomiteens forslag om at eventuelle endringer i sammensetningen av styret behandles på normal måte i den ordinære generalforsamling som nå er flyttet fram til mars 2016.

Uttalelsen er signert av de Kongsberg-ansatte styrerepresentanter Kjell Kristiansen, Jon-Ivar Jørnby og Kari Brænden Aaslund


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078