23948sdkhjf

Wärtsilä inngår storkontrakt

Gasshåndteringssystemer til 11 nye gasstankere skal utvikles av Wärtsilä sine avdelinger i Asker og Bergen
Kontrakten omfatter totalleveranse av gasshåndteringssystemer til seks nye skip i gruppen for de aller største gasstankerne, og i tillegg for to andre store gasstankere, samt tre mellomstore nye fartøy for gasstransport. Det opplyser selskapet i en melding.

Gasstankerne er under bygging i Sør-Korea, og fartøyene bygges for greske, koreanske, norske og singaporske rederier.

Installasjonen av utstyret fra Wärtsilä vil begynne i løpet av 2016, og samtlige systemer skal utvikles av Wärtsilä sine avdelinger i Asker og Bergen.

For den norske delen av Wärtsiläs virksomhet bidrar dette til å sikre viktige arbeidsplasser og aktivitet, skriver Wärtsilä.

Fartøyene skal leveres fra verftene i 2017 og 2018.

Wärtsilä Gas Reliquefaction-systemet som Wärtsilä nå skal levere er en av selskapets nyeste innovasjoner. Det vil bli installert i tre identiske anlegg på hvert enkelt fartøy. De nye anleggene har større kapasitet og er mer effektive enn tidligere versjoner, og vil være i stand til å kondensere propan med høyt innhold av etan, dvs. 8,5% mol i væskefasen, noe som er svært aktuelt i last fra skifergassanlegg i USA.

Leveransen omfatter også Wärtsiläs gassgjenvinningssystem. Dette systemet samler hydrokarbonene fra spylegassen under fyllingen av gasstankene, noe som resulterer i en betydelig reduksjon i utslippene av hydrokarbon og dermed mer miljøvennlig drift.

Wärtsiläs gasshåndteringssystemer inkluderer pumper, inertgassystemer, og en utstyrspakke som omfatter kompressorer, varmeutvekslere og styringssystemer. Wärtsilä vil også stå for all nødvendig tilpasning, montering og justering av utstyret i løpet av byggeprosessene, og i tillegg all opplæring.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093