23948sdkhjf

26 kilo seksverdig krom har lekket fra deponi i Mo Industripark

Miljødirektoratet ser svært alvorlig på de store utslippene.
Glencore Manganese har ifølge Rana Blad gjennom en periode visst om at det ved et deponi i industriparken har lekket 26 kilo seksverdig krom mellom 2011 og 2014. Det skriver Rana Blad

Glencore har ikke utslippstillatelse til dette stoffet og plikter å melde sånne utslipp til Miljødirektoratet. Men først i sommer ble direktoratet gjort kjent med den store lekken ved deponiet til Glencore.

Ifølge administrerende direktør Bjørn Ugedal i Glencore Manganese kommer tungmetallet fra da det ble produsert kromlegeringer på 90-tallet på Elkem Rana.

Rapporteringene om dette startet for mange år siden, men på et tidspunkt opphørte rapporteringene.

- Dette er vanskelig å forklare og må ha skjedd som følge av en glipp, noe som er beklagelig, sier administrerende direktør i Glencore Manganese, Bjørn Ugedal til avisen.

- Det er alvorlig
- Det er alvorlig at Glencore ikke har rapportert inn utslippene. Dette er et prioritert stoff som betyr at vi skal stanse utslipp av det på nasjonalt nivå. Glencore har også visst om det en stund uten å gi beskjed, sier Ellen Margrethe Svinndal, seksjonsleder i Industri- og havavdelingen ved Miljødirektoratet.

Miljødirektoratet pålegger derfor Glencore blant annet å undersøke årsaken og eventuelle konsekvenser av det utslippet.

Seksverdig krom kan være kreftfremkallende.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062