23948sdkhjf

- Dette er en game changer for Westcon

Operasjonssjef Arne Matre ved Westcon Yards er særdeles tilfreds med den nye investeringen, som er en av verdens største og mest avanserte rørbøyingsmaskiner.
Verdens kanskje kraftigste, elektriske rørbøyingsmaskin er nylig kommet på plass ved Westcon Yards i Ølensvåg. Den avanserte rørbøyingsmaskinen gjør det nå mulig å levere sertifisert kaldbøy av rør opp til 10” rørdiameter. Dermed kan antall sveiser på en spool reduseres til et minimum, samtidig som nøyaktigheten på det ferdige produktet er ekstremt høy. Det opplyser Westcon i en pressemelding.

- Dette er en game changer for Westcon når det kommer til rør og rørløsninger. Tradisjonelt er rørbøying og -sveis tidskrevende og spools med mange sveiser representer en mekanisk risiko. Med den nye teknologien og en optimalisert logistikk-løsning kan vi gi våre kunder fra både offshore og landbasert industri prefabrikerte rørløsninger av høy kvalitet, samtidig som vi reduserer risiko, responstid og kostnader for kunden, sier Arne Matre, operasjonssjef ved Westcon Yards.

Fra tidligere i år har Westcon hatt på plass en mindre rørbøyingsmaskin for rør opp til 90 mm i diameter. I tillegg til den nye maskinen, som er verdens kraftigste i sitt slag, inkluderer prefabrikasjonslinjen et nytt automatisert rørlager, ny automatisert kappfunksjon, sertifisert overflatebehandling og fullskala testfunksjon. En signert rammeavtale med Brødrene Dahl sikrer omgående tilgang på alle materialkvaliteter relevant for rigg, skip og industri på land.

- De første månedene med den minste maskinen for rør opp til 90 mm har vært svært positive. Den største maskinen, som kan kaldbøye rør fra 90 til 225 mm i diameter, er såvidt kommet i operasjon, men har allerede vist at den leverer som forventet, sier Matre og legger til:

- Vi valgte det britiske rørteknologiselskapet Unison som samarbeidspartner fordi vi ville vekk fra hydraulikk og over på bøyeteknologi basert på elektromotorer Større nøyaktighet, mulighet for styring på mikronivå og et støyfritt arbeidsmiljø var viktig for oss. Samtidig er vi avhengige av en teknologi som er rasjonell med hensyn til input av produksjonsdata. Nå kan vi mate systemet med spesifikasjoner fra CAD-verktøy, målsatte skisser og 3D-tegninger, eller vi kan nytte skannerteknologi til å avfotografere eksisterende løsninger og programmere maskinen til å produsere identiske erstatninger. Tilpassing i montering skal være redusert til et minimum, forklarer Arne Matre.

Han ser et betydelig potensiale i denne teknologien.

- Med verdens kanskje mest kostnadseffektive rørbøyteknologi i operasjon og den øvrige infrastrukturen ved anlegget i Ølensvåg, er vi godt rustet til å konkurrere i de fleste segmenter, sier Matre.





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078