23948sdkhjf

Havbruksleverandørene sier ja til Norsk Industri

Havbruksleverandørene har på et ekstraordinært årsmøte med stort flertall vedtatt å bli i Norsk Industri.
– Norsk Industri satser på marin næring. Det fastslår administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen. Han gleder seg over at havbruksleverandørene på et ekstraordinært årsmøte med stort flertall har vedtatt å bli i Norsk Industri. Det skriver Norsk Industri i en pressemelding.

Samtidig har verdens største oppdrettsselskap, Marine Harvest, nylig meldt overgang fra Sjømat Norge til Norsk Industri, og Stål Heggelund har nettopp tiltrådt stillingen som fagsjef for leverandørindustrien til havbruk.

Styreleder Bente Lund Jacobsen i Havbruksleverandørene sier at de er fornøyd med å bli satt ordentlig på kartet i Norsk Industri.

– Nå ser vi frem til utviklingen videre. Vekstpotensialet er så absolutt tilstede, både hos havbruksnæringen og blant leverandørene til næringen. Mye avhenger av innovasjonstakten hos aktørene selv, og samspillet mellom oss og myndighetene. Jeg ser for meg en fremtid med god vekst, god inntjening og en styrket posisjon som en innovativ del av en global havbruksnæring. Det er av grunnleggende betydning at vi, som all annen eksportindustri, sørger for å være det berømte hestehodet foran konkurrerende aktører, sier hun.

Stein Lier-Hansen understreker at økt industrialisering vil være nøkkelen til fremtidig vekst for marine næringer.

– Verdens raskt økende befolkning trenger mat. Våre medlemsbedrifter vil bidra til å dekke dette behovet på en sunn og god måte. Den produksjonsveksten som med stor sannsynlighet kommer, bidrar dessuten til gode og livskraftige kystsamfunn over hele landet. Det er et mål i seg selv for Norsk Industri at industrien skal være tilstede nær sagt over alt i landet. Industriens verdiskaping er uløselig knyttet til den velferden vi alle tar for gitt, sier han.

Den nye fagsjefen for leverandørindustrien til havbruk, Stål Heggelund, er 48 år gammel. Han kommer fra Hammerfest og har bred fiskerifaglig bakgrunn, som daglig leder i NCE Aquaculture, NORDSEE i Tyskland og fiskeriutsending til Frankrike og Tyskland for Norges Sjømatråd, Eksportutvalget for fisk. Han gleder seg til å ta fatt på en utfordrende jobb, der kontakt med myndighetene/det politiske Norge på bedriftenes vegne vil være en viktig del av hans gjøremål.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109