23948sdkhjf

Semcon øker eierandelen i Kongsberg Devotek

Øker eierandelen fra 30 til 97 prosent i teknologiselskapet.
Semcon styrker tilstedeværelsen i Norge ved å øke eierandelen til 97 prosent i teknologiselskapet Kongsberg Devotek AS. Dette innebærer at Devotek vil være fullstendig integrert i Semcons struktur, med fokus på å ta ytterligere markedsandeler på det norske markedet. Det opplyser selskapet i en melding.

Gjennom en rettet emisjon på 5 millioner kroner øker Semcon eierandelen sin til 97 prosent av aksjene i selskapet. Inntil nylig eide Semcon 30 prosent av aksjene i selskapet. Denne satsingen er en del av Semcons strategiske ekspansjon på det norske markedet. Devoteks tilbud og leveransemodell passer godt inn i Semcons struktur, skriver Semcon.

– Dette legger til rette for at vi kan ta de neste viktige stegene på det norske markedet. Devotek har spesialkompetanse innen våre prioriterte teknologiområder, og et godt tilbud innen kompleks produktutvikling. Det passer bra inn i Semcons globale leveransemodell. Med våre kunnskaper og prosesser kan vi skape synergier som legger til rette for økte markedsandeler på det nordiske markedet, sier Olof Christensson, forretningsområdesjef i Engineering Services Nordic.

Devotek tilbyr teknologisk kompetanse i prosjektform, og retter seg først og fremst mot kunder innen olje og gass, maritim, transport og landbasert industri. Selskapet omsatte for 114 millioner kroner i 2014 og har 75 medarbeidere med hovedkontor på Kongsberg.

– Det er gledelig at vi nå blir en integrert del av Semcon. Det innebærer at vi får en sterk eier, og kan dra nytte av Semcons globale kunder og leveringskapasitet, sier Frode Island Bergan, adm.dir. i Kongsberg Devotek.

Semcon har tidligere hatt tilstedeværelse i Norge gjennom forretningsområdet Product Information samt at Semcons andre virksomheter i blant annet Sverige, Storbritannia og India har jobbet mot norske industrikunder. Gjennom Devotek får Semcon en tydeligere plattform, og det ses på som en forutsetning for videre vekst på et marked med stort potensiale, skriver Semcon.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.204