23948sdkhjf

GMC slår sammen datterselskapene

Det nye navnet etter fusjonen blir GMC Maritime.
Fra nyttår blir GMC Elektro, GMC Engineering, GMC marine Partner, GMC HVAC, GMC Maritime, og GMC Yard slått sammen til et selskap, som får navnet GMC Maritime. Det skriver Sysla.no.

– Vi ser at det er behov for å bygge et større og mer slagkraftig selskap. Et selskap som kan ta på seg større oppdrag enn det vi kan i dag, sier konsernsjef Gunnar Magne Christensen jr. til nettavisen og legger til at dette for eksempel kan dreie seg om multidisiplinprosjekter på faste installasjoner.

Ifølge konsernsjefen er det først og fremst forretningsmessige hensyn som ligger bak omleggingen, men krisen i oljenæringen har også hatt sitt å si for beslutningen.

Reduksjoner i bemanningen
Ved utgangen av 2014 hadde GMC-selskapene 294 ansatte og Gunnar Magne Christensen jr. sier at omleggingen blant annet vil bety reduksjoner i bemanningen. Han legger til at hele organisasjonen – som nå er spredt på fem forskjellige lokasjoner - skal samles i Aker Solutions tidligere kontorbygg på Buøy i Stavanger.

Ifølge GMC-sjefen viser de siste prognosene at konsernet får en omsetningssvikt på 20 prosent i år sammenlignet med 2014. Prognosen viser dessuten at resultatet blir 80 prosent dårligere enn i fjor. Resultatet før skatt i 2014 var på rundt 40 millioner.

Kun GMCs eiendomsselskap samt morselskapet blir stående utenfor fusjonen.




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094