23948sdkhjf

Kina-kontrakter til norske selskaper

Rolls-Royce og Skipsteknisk skal levere utstyr og design til nytt kinesisk dykkerskip
Rolls-Royce har signert en kontrakt med Huangpu Wenchong Shipyard i Kina om en pakke avansert skipsutstyr til et nytt fartøy, en Diving Support Vessel (DSV) på 124 meter.

Fartøyet skal designes av Skipsteknisk, og leveres i 2017 til rederiet Jumeira Offshore i Singapore. Fartøyet vil bli utstyrt med siste generasjons DP3 løsning, og fire av den nyeste motortypen fra Bergen, B33:45. Leveransen fra Rolls-Royce vil også inkludere hovedpropulsjon, tunnel thrustere og kontrollsystem.

– Vi er veldig glade for å vinne denne kontrakten i et tøft marked. Det er alltid hyggelig å ønske et nytt rederi velkommen som kunde, vi ser fram til å jobbe videre sammen med Jumeira Offshore i dette prosjektet, sier Helge Gjerde, President Commercial Marine i Rolls-Royce.

Fartøyets hovedmotorer blir den nye medium-speed motoren som er utviklet hos Rolls-Royce i Bergen, og ble lansert i fjor høst. Motoren byr på 20 prosents økt effekt per sylinder sammenlignet med andre motorer i Bergen-serien. De kan gå i 25 000 timer mellom hver hovedservice, og svarer til de internasjonale kravene fra IMO, Tier II og III.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063