23948sdkhjf

Vil øke permitteringsperioden

Permitteringsperioden må økes fra 30 til 52 uker, hevder Norsk Industri.
Norsk Industri mener at permitteringsperioden må økes fra 30 til 52 uker. Dette ikke minst fordi bedrifter som nå er rammet av nedgangstidene innen olje og gass da vil kunne opprettholde og vedlikeholde den basiskompetanse som er nødvendig.

Industrien har nedbemannet sterkt og gjort mange grep for å øke produktiviteten for å bli mer konkurransedyktige. Likevel er det tungt å oppnå ordre. Derfor trenger vi nå utvidet permitteringsperiode til 52 uker for å være i stand til å konkurrere om oppdrag når utviklingen igjen skyter fart, heter det i en melding fra organisasjonen.

Kan brukes på bedriftsintern opplæring
Carla Botten-Verboven, organisasjonsdirektør i Norsk Industri, påpekte overfor komiteens medlemmer at 40 prosent av de som nå kan bli arbeidsløse (forhåndsmeldte driftsinnskrenkninger), kommer fra bedrifter definert som industri.

Hun minnet komiteen om at leverandørindustrien til olje og gass allerede har gjort svært mye selv for å redusere volumer og få fart på den viktige kostnadseffektiviseringen.

- Nå er det imidlertid på tide at vi gjør noe sammen for de som er rammet av nedgangen i olje- og gassektoren. Med 52 ukers permitteringsperiode kan vi bruke inntil 26 uker på bedriftsintern opplæring (BIO). Og det er jo slik at vi i Norge er dyktige på å ta permitteringsperioden både opp og ned. Det er store regionale ulikheter når det gjelder arbeidsmarkedet og vår vurdering er at spørsmålet om innlåsing av arbeidskraften i beste fall er teori i dagens situasjon, sier hun.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109