23948sdkhjf

OTD 2015: Statoil inviterer underleverandører til speed dating

Transmark Subsea er en av otte mindre bedrifter, som har kommet seg gjennom nåløyet.
Som noe helt nytt har Statoil i år valgt å invitere underleverandører innen subsea ettermarkedet til en form for speed dating på førstedagen av årets Offshore Technology Days.

Dette har fått 39 interesserte leverandører til å henvende seg, men bare otte av dem har kommet seg gjennom nåløyet og får møte Statoil på OTD. De utvalgte underleverandører får hver 15 minutter til å presentere seg selv og sine ideer / løsninger.

For Statoil er målet at noen av disse ideene kan modnes og bli til konkurransedyktige og bærekraftige nye løsninger - i et samarbeid mellom Statoil og de nye leverandørene.

Presenterer nyutviklet teknologi
En av de otte utvalgte leverandørene er Bergens-bedriften Transmark Subsea, og direktør Tore Diesen sier til Metal Supply at dette gir bedriften mulighet for å bli bedre kjent innenfor Statoils organisasjon og få presentere de tjenestene bedriften kan tilby.

Transmark Subsea lager blant annet subsea-slangeløsninger, og vil først og fremst presentere en nyutviklet subsea-slange, som er beregnet på å distribuere kraft og signaler mellom komponenter på en undervannsstruktur. Transmark Subsea har brukt Statoils kvalifikasjonsstandard TR 2390 versjon 2 til å utvikle den nye ‘Murene®’-slangen.

- Den er beregnet på å bli installert av en ROV og den tåler 30 år eller lengre på en vann-dybde ned til 3500 meter, forteller Diesen, som legger til at de også vil informere om at de kan drive rask service og har et stort lager av undervanns-konnektorer og slanger med fittings.

- Vi håper på at dette kan føre til noen avtaler om å overhale eller bytte ut eksisterende distribusjonssystem på undervannsstrukturer, sier Tore Diesen

- En av fordelene er at vi er uavhengig leverandør, så vi kan levere komplette løsninger ved å kjøpe enkelt-komponenter fra ulike leverandører og sette det sammen til et system, sier Diesen.


- Sparer tid og penger

Ifølge Diesen kan Transmark Subsea også honorere Statoils krav til kosteffektivitet.

- Vi er i aller høyeste grad konkurransedyktige, sier han.

Diesen er godt tilfreds med at Statoil tar seg tid til å holde møter helt ned på underleverandør-plan.

- Det sparer jo minst et ledd, og samtidig får Statoil oppdatert seg på flere leverandører, og de får ned tiden og prisen, sier han og legger til at en bedrift som Transmark Subsea er en smidig liten organisasjon som kan snu seg fort rundt, hvis det skulle være behov for det.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079