23948sdkhjf

Elkem låner 373 millioner kroner

Selskapet låner et tresifret millionbeløp for å oppgradere produksjonsanlegget.
Elkem AS, der har hovedkontor i Oslo, og som er verdensledende innen produksjon av avanserte silisiumbaserte materialer, har nettopp undertegnet en åtteårig låneavtale på 373,7 millioner norske kroner med Den nordiske investeringsbank (NIB). Det skriver NIB i en pressemelding.

Forbedret produksjon og forskning
Pengene skal brukes til å modifisere tre smelteovner i to av Elkems produksjonsanlegg og for å finansiere selskapets program for forskning og utvikling i perioden 2015-2018.

To ovner ved Salten-verket i Straumen i Nordland og én ovn ved Bremanger-verket i Svelgen i Sogn og Fjordane skal gjennomgå tekniske forbedringer som forventes å redusere utslipp av nitrogenoksider i luften med 40 prosent. I tillegg har én ovn i Salten blitt modifisert til å øke renhetsgraden i silisiumproduksjonsprosessen til 99 fra 96 prosent.

Lånet finansierer også Elkems program for forskning og utvikling i perioden 2015 til 2018 med fokus på å videreutvikle produksjonsmetodene for selskapets støperier, silisiumproduksjon og karbonvirksomhet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078