23948sdkhjf

Sevan Marine siktet i omfattende korrupsjonssak

Sevan Marine-gründer Arne Smedal er siktet for det som kan være den største korrupsjonssaken i Norge noensinne.
Hele fredag satt Sevan Marine-gründer Arne Smedal i avhør på politihuset i Arendal. Nå er han siktet i det som kan være den største korrupsjonssaken i Norge noensinne, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen aksjonerte Økokrim fredag i flere norske byer. Sevan Marine og Sevan Drilling mistenkes å ha betalt flere titall millioner kroner i bestikkelser for å sikre blant annet to riggkontrakter.

Sjokkerende rapport
Selskapene Sevan Marine og Sevan Drilling skal tilsammen ha betalt flere titall millioner kroner i bestikkelser for å få milliardkontrakter for to rigger med det brasilianske oljeselskapet Petrobras. Fredag offentliggjorde Sevan Marine med grunnlag i en gransknings-rapport fra advokatselskapet Selmer at «det er mer sannsynlig enn ikke at uregelmessige utbetalinger fant sted», og at «handlingene kan være å anse som økonomisk kriminalitet».

- Det er helt sjokkerende det som kommer opp nå. Det er ubegripelig at våre betalinger skal ha gått til personer i Petrobras og politikere i Brasil. Det er utferdiget en siktelse. Det ivaretar mine rettsvern og samtidig gir det politiet anledning til å beslaglegge dokumentasjon og bevis, sier Smedal til Dagens Næringsliv.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078