23948sdkhjf

Noryards Fosen går konkurs

Verftet begjærer seg selv konkurs. 72 ansatte mister jobber.
- Det er med stor beklagelse at styret i Noryards Fosen AS har vedtatt å begjære oppbud. Begjæring blir levert Fosen Tingrett uten opphold, opplyste Noryards i en pressemelding onsdag.

Selskapet begrunner konkursbegjæringen med at de i september mottok kansellering av en byggekontrakt fra BOA IMR.

Calexco S.a.r.l., eierselskapet av Noryards AS, har siden kanselleringen vært i dialog og forhandlinger med medeier i BOA IMR AS, BOA Offshore for å finne en løsning som kunne gi grunnlag for å trekke kanselleringen, skriver Noryards.

I denne prosessen mellom eierne er det blitt klart at en løsning ikke var mulig å bli enige om og at BOA Offshore, gjennom sin majoritetsandel i BOA IMR velger å opprettholde kanselleringen av 23.09.2015.

- Kansellering av bygg 92 setter Noryards Fosen AS i en økonomisk situasjon der selskapet ikke er i stand til å overholde sine forpliktelser. Selv om styret og ledelsen i Noryards Fosen har lagt ned et omfattende arbeid for å prøve å inngå nye ordrer som kunne sikret videre forsvarlig drift av selskapet, har dette ikke vært mulig i dagens marked, skriver Noryards.

72 ansatte mister jobben

Noryards Fosen er et heleid datterselskap av Noryards AS. Selskapet har i dag 72 faste ansatte.

- Vi vil gjerne få takke alle våre ansatte som har stilt på jobb gjennom denne vanskelige tiden. Det er sterkt beklagelig at vi er kommet i denne situasjonen med å begjære oppbud og at våre trofaste og dyktige ansatte mister jobben, avslutter Noryards.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094