23948sdkhjf

Hydro feirer 50 år med vannkraft

I oktober er det 50 år siden Hydros kraftverk i Røldal og Suldal begynte å produsere strøm fra vannkraft.
Milepælen 50 år blir feiret med åpent hus på Nesflaten lørdag 17.oktober slik at flere kan bli kjent med både vannkraftproduksjon og Geir Grung sin ikoniske arkitektur - fra innsiden, opplyser Hydro i en pressemelding.

- For Hydro er 2015 et fantastisk år med feiringer, jubileum og markeringer: Vi feirer 110 år som selskap og 100 år som aluminiumselskap med jubileet i Høyanger. Men det startet med vannkraft og visjonen til Sam Eyde og Kristian Birkeland om å temme fossen for å «skape mer livskraftige samfunn gjennom nyskapende og effektiv utvikling av naturressurser og produkt som verden trenger». Formålet vårt i går, i dag og i morgen – og veldig passende for den stolte historien og spennende framtiden til RSK, skriver Hydro.

- Etableringen av RSK revolusjonerte vakre Røldal og Suldal, men også Karmøy gjennom å gi livskraft til aluminiumverket som stod ferdig der i 1967. Og om vannkrafta var et symbol på det moderne samfunnet for 50 år siden, er det et enda sterkere symbol i dag: Evig fornybar og åpenbart en del av løsningen på den globale klimautfordringen, heter det i meldingen fra Hydro.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156