23948sdkhjf

Ny eier ser nye muligheter på Hanøytangen

Semco Maritime-sjef er så langt svært fornøyd med kjøpet av fasilitetene på Hanøytangen, men han utelukker ikke at det fremover også kan bli utradisjonelle oppdrag på Askøy.
Semco Maritime overtok i mai fasilitetene på Hanøytangen fra Bergen Group, og selv om ordreboken var tom ved overtagelsen varte det kun halvannen måned innen det nye selskapet sikret seg kontrakten på klargjøring av Songa Offshore sin nye rigg Songa Equinox, skriver Maritime.no.

Potensielt kan det bli ytterligere tre tilsvarende jobber på Hanøytangen fra Songa Offshore.

Lars Skov, sjef for divisjonen som Hanøytangen hører til, tror den nye lokasjonen på Askøy ble tungen på vektskålen for å lande Songa-kontraktene, selv om Semco Maritime har fasiliteter for å ta imot riggoppgaver i både Danmark og Skottland.

- De kunne gått til de andre anleggene våre rundt Nordsjøen, men vi opplever at riggeierne gjerne ser hvor deres neste jobb er når de velger hvor de skal ta verftsoppholdet. Dessuten har vi meget gode fasciliteter her, både med tørrdokken og dypvannskaien. Det har direkte medført en rekke interessante forhandlinger, som forhåpentligvis snarest vil omsettes i konkrete ordrer til Hanøytangen, sier han til Maritime.no.

Lars Skov legger til at det kan komme på tale med blant annet bygging av vindmøller og testing av undervannsutstyr, hvis det tar tid før riggmarkedet igjen finner et stabilt nivå.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109