23948sdkhjf

Bekymring snudd til glede i Verdal

For litt over at år siden var Kværner usikker på om det var liv laga for fremtidig produksjon av stålunderstell i Verdal.
I mai 2014 fullførte Kværner Verdal stålunderstellet for Totals Martin Linge-prosjekt. Dette var på daværende tidspunkt det siste stålunderstellprosjektet i ordreboka for verftet.

Kværner opplyste dengang at man innen sommeren (i fjor) ville konkludere sitt syn på mulighetene for fremtidig produksjon av stålunderstell på Verdal.

– Det er absolutt en fare for at produksjonen blir stoppet. Vi skal ta en beslutning i løpet av de neste månedene på om vi skal videreføre jacket-produksjonen på Verdal, sa Jan Arve Haugan til Dagens Næringsliv 14. mai i fjor.

Full fart frem til sommeren 2018
I går signerte Statoil og Kværner en ny kontrakt om understellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup-feltet. Stålunderstellet på nesten 18.000 tonn skal byges ved Kværners verft i Verdal, og dermed er det fult opp å gjøre for 180 ansatte frem til sommeren 2018.

– Dette er helt klart en gladnyhet midt oppi alle kuttene som skjer rundt oss. Det er ikke noe snakk om nedbemanning her akkurat nå. Denne kontrakten har nok reddet oss fra nedbemanning, sier klubbleder i Kværner Verdal, Ståle K. Johansen til E24.no.

Kværner skal levere tre av de totalt fire stålunderstellene til første utbyggingstrinn av Johan Sverdrup.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.5