23948sdkhjf

DTM 2015: MGF Oppsummerer årets Tekniske Messe

Overveldende interesse for seminaret om additiv produksjon, men besøkstallet var noe lavere enn forrige gang, konkluderer MGF.
- Vi i MGF er nå inne i en periode med oppsummering og evaluering av messen. Selv om det aldri er lagt ned så mye arbeid i å markedsføre messen, så viser opptellingen at besøkstallene er noe lavere enn forrige gang DTM ble arrangert (2294 mot 3896 i 2012). Dette kan nok sees i sammenheng med urolighetene innen flere bransjer, men flere av utstillerne har meldt om at de hadde besøk av de «riktige» menneskene på standen, uttaler direktør Anita Helene Hall i Maskingrossisternes Forening i en pressemelding.

Det var første gang Den Tekniske Messen ble arrangert på Exporama Senteret. Tilbakemeldinger fra utstillerne viser at de er godt fornøyd med valg av messested, heter det videre i meldingen der foreningen oppsummerer årets messe.

Til tross for usikkerhet i flere bransjer på grunn av redusert aktivitet og investeringer i olje- og offshore-bransjen, investerte nesten 100 leverandører tid og penger i å delta på årets messe. Det vitner om en offensiv bransje som, til tross for at flere akkurat nå opplever redusert ordreinngang, ser muligheter i ny teknologi og andre markeder, skriver Maskin Grossistenes Forening og fortsetter:

Når det gjelder ny teknologi var det flere utstillere som presenterte utstyr og maskiner for additiv produksjon (3D-print). Denne teknologien var også sentral under seminaret, som for øvrig strakk seg over alle de fire messedagene.

Det var første gang det ble arrangert seminar parallelt med messen og det var knyttet stor spenning til hvordan dette ville bli mottatt. Det skal ikke «stikkes under stol» at det var lagt opp til et ambisiøst seminarprogram. I løpet av de fire dagene var 27 forskjellige foredragsholdere på scenen i seminarrommet som holdt innlegg om like mange forskjellige temaer.

Det var forskjellige hovedtema til hver av messedagene. Tirsdagen var det materialteknologi som var tema, onsdagens tema var additiv produksjon, på torsdag var det brukerseminarer og på fredag var det robotteknologi som ble presentert.

Selv om det var god publikumsoppslutning i seminarrommet alle dagene, skilte onsdagen seg spesielt ut. Skal man trekke en konklusjon om interessen for additiv produksjon sett i sammenheng med publikumsantallet, så er den stor. Til tross for dobling av antall sitteplasser i seminarrommet denne dagen, var det mange som måtte stå. Publikum fikk en innføring i teknologien, nye produktmuligheter som denne teknologien åpner for og hvordan den kan brukes i serieproduksjon. Foredragene ble holdt av representanter fra forskermiljøer, produsenter, leverandører og brukere.

Flere tilhørere i salen kunne fortelle at de hadde satt av to dager til messen, én dag til å besøke utstillerne og én for å få med seg foredragene om additiv produksjon.

Erfaringene fra årets messe vil danne grunnlaget for Den Tekniske Messen i fremtiden, som neste gang er planlagt arrangert høsten 2018, avslutter MGF.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078