23948sdkhjf

Teknologiutvikling i Telemark

- Telemark Technologies er et godt eksempel på at nyttige innovasjoner skjer i mindre bedrifter, sa Olje- og energiminister Tord Lien, da han i går møtte bedrifter i Telemark og talte under konferansen Telemark Energiforum.
Statsråden besøkte blant annet Telemark Technologies, som har utviklet en trykktank som kan teste utstyr i et trykk som tilsvarer 11 000 meters havdyp. Bedriften vant nylig NHOs nyskapingspris for 2015.

- Telemark Technologies er et godt eksempel på at nyttige innovasjoner skjer i mindre bedrifter. Mangfoldet av kompetansebedrifter, som leverer topp kvalitet til offshorenæringen er imponerende. Dette viser at næringen skaper vekst og arbeidsplasser over hele landet, også i Telemark, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Lien la også vekt på teknologi og kompetanse da han holdt innlegg under Telemark Energiforum på Notodden samme dag.

- Vi vil aldri være billigst i Norge, men til gjengjeld er kompetansen og grobunnen for teknologiutvikling av ypperste klasse. Det er spesielt viktig å ta vare på denne kompetansen i tider der ikke alle piler peker oppover. Regjeringen vil øke løyvingene til forskning og utvikling i petroleumsbransjen, sier olje- og energiminister Tord Lien.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079