23948sdkhjf

Skipsteknisk får design-kontrakt i Asia

Flere norske selskaper utenom Skipsteknisk vil nyte godt av designkontrakten på avansert dykkefartøy.
I et heller deprimerende offshoremarked kunne Skipsteknisk fredag annonsere at de har fått kontrakt på å utvikle et Subsea dykkefartøy for Jumeirah Offshore i Singapore.

Skipet får et helt nytt design som vil bli utviklet spesielt for denne klienten. Det nye designet er et DP III fartøy med lengde på 124m og får et 24-manns dykkesystem med to dykkeklokker installert.

Jumeirah Offshore signerte før helgen også kontrakt med Huangpu Wenchong Shipyard i Kina, som skal stå for byggingen.

Skipsteknisk har siden de etablerte kontor i Shanghai i 2010 hatt suksess i Kina, og har så langt utviklet 7 seismikk-og offshorefartøyer for kinesiske oljeselskaper. Da dette er statlige selskaper, blir disse fartøyene naturlig nok bygget ved kinesiske verft, men kineserne er ikke glade i norsk design alene, og derfor har svært mye av hovedutstyret på disse fartøyene sin opprinnelse fra Norge. Det nye fartøyet for Jumeirah Offshore blir intet unntak, og flere norske selskaper utenom Skipsteknisk vil nyte godt av denne kontraheringen, opplyser Skipsteknisk.

Fartøyet er planlagt levert i løpet av 2017 og vil etter all sannsynligvis komme til å operere i det kinesiske markedet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.281