23948sdkhjf

Kansellerer verftordre til 700 millioner kroner

Rederiet Boa kansellerer nybyggingsordre ved Noryards Fosen.
Noryards Fosen står i praksis helt uten jobb etter at Boa Offshore-gruppens datterselskap Boa IMR kansellerer byggingen av et nytt Boa-fartøy til 700 millioner på verftet. Det skriver maritime.no.

Boa IMR bestilte inspeksjons- og subseakonstruksjons-fartøyet i mars, og i ordren til Noryards Fosen var det en opsjon på to skip til. Et halvt år senere er fartøyet avbestilt selv om byggingen er begynt.

– Arbeidet med denne ordren er påbegynt, engineering er langt fremskredet og vi har i september startet byggingen av skroget ved Tersan-verftet i Tyrkia. Ferdiggrad på prosjektet er mellom 10 og 15 prosent, sier konsernsjef i Noryards Ivar K. Hanson til Maritime.no, og legger til at kanselleringen vil kunne få store konsekvenser for verftet om det ikke lykkes å vinne tilsvarende store oppdrag.

Kunden i prosjektet er et samarbeidsselskap mellom BOA Offshore og Noryards sin eier Calexco, som har en andel i skipet på rundt 34 prosent. Det pågår nå en dialog på eiernivå rundt denne kanselleringen og hvorvidt denne kan bestrides, skriver Maritime.no.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078