23948sdkhjf

- Det har alltid gått opp og ned

Bergsli Metallmaskiner hadde en meget høy omsetning i fjor, men i år forventes en halvering av omsetningen.
Daglig leder Per Bergsli i Bergsli Metallmaskiner har vært ute en vinternatt før, og han lar seg ikke gå på av det voldsomme fallet i oljeprisen, selv om det for hans eget maskingrossistfirma betyr en betydelig forventet reduksjon av årsomsetningen i år – sammenliknet med i fjor.

- Det har alltid gått opp og ned, så vi regner med at investeringene i oljebransjen kommer tilbake, sier han til Metal Supply.

I fjor hadde Bergsli Metallmaskiner et veldig bra år, der driftsinntektene gikk opp med nesten 40 millioner i forhold til 2013 til rundt 140 millioner kroner. I år kan nedgangen i aktiviteten innen oljebransjen bety en betydelig reduksjon av omsetningen ifølge Per Bergsli.

Leverer hovedsakelig til oljeindustrien

Bergsli Metallmaskiner forhandler hovedsakelig et stort spekter av verktøymaskiner fra den tysk/japanske maskinprodusenten DMG MORI.

De fleste av disse produkter leverer man til underleverandører til oljeindustrien, og når aktiviteten er lav innen oljebransjen blir salget av verktøymaskiner tilsvarende lav.

- Vi driver i en bransje hvor vi leverer veldig mye til oljeindustrien, og det har før vært veldig høy aktivitet, og så har det gått veldig bratt ned, sier Per Bergsli, som viser til at bedriften i forbindelse med finanskrisen også var nede i en bølgedal i 2010, men siden den gang har det steget i både 2011, 2012, 2013 samt ganske mye i fjor.

Derfor tror Per Bergsli heller ikke bedriften har noe å frykte.

- Nå er det ikke noen krise, men hvis det blir en permanent sak er det ikke sikkert vi kan opprettholde samme nivået, men vi regner med at investeringene i oljebransjene kommer tilbake, sier han.

Bergsli Metallmaskiner forhandler foruten verktøymaskiner også lagerautomater fra den tyske produsenten Hänel, og ifølge Bergsli har denne delen av virksomheten gått bra hele tiden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078