23948sdkhjf

Trelleborg vinner rammeavtale med Statoil

Trelleborg har nettopp signert rammeavtale med Statoil med henblikk på leveranse av boltbeskyttere.
Trelleborg Offshore & Constructions offshorevirksomhet i Norge har nettopp signert en rammeavtale med Statoil for leveranse av PFP (Passive Fire Protection) produkter til flenser og bolter. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Trelleborg kan ikke opplyse hvor mye avtalen konkret betyr i kroner og øre.

- Men at det potensielt er snakk om en stor volumproduksjon av boltbeskytterne er helt klart, sier Camilla Østnæs Olsen, communication manager i Trelleborg Offshore.

Beskytter ved brann
Trelleborgs boltbeskytter FireNut forenkler installasjon, kontroll og vedlikehold.

Produktene tilvirkes i gummi, med Trelleborg sin unike Firestop-teknologi. Ved brann beskytter FireNut bolt og mutter slik at brudd på gjengene hindres. Den reduserer også forlengelse av boltene og utsetter dermed tid til lekkasje. Dette selv etter direkte påvirkning fra en jetbrann på 1300 °C.

Mange års samarbeid
Statoil og Trelleborg har gjennomført flere branntester, hvor det ble bevist at FireNut holdt de kravene som ble stilt.

- Vi har i mange år jobbet med teknologiutvikling sammen med Statoil, og de har sett at våre produkter og løsninger kan bidra til effektivitet og dermed kostnadskutt, forteller Jørgen Sletten, som er Business Group Director i Trelleborg Offshore & Constructions offshorevirksomhet i Norge, og fortsetter:

- Statoil har i egen regi foretatt ytterligere tekniske simuleringer med utgangspunkt i gjennomførte branntester for FireNut. Dette arbeidet har lagt grunnlaget for at FireNut blir en foretrukken løsning for boltbeskyttelse i alle deres nybygg og egenopererte installasjoner i drift.

Produktene vil produseres ved Trelleborgs fabrikk i Krokstadelva i Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.144