23948sdkhjf

DTM:2015: Pioner innen 3D-printere

Kaspo Maskin fikk nylig det norske agenturet på salg av SLM-3D-laserprintere.
Onsdag var det for det meste fullstappet i foredragssalen på Den Tekniske Messen. Dagens tema for seminarprogrammet var: Additiv tilvirkning i metall, og dette var tydelig noe som appellerte til messedeltakere og besøkende.

En av bedriftene på messen, som forhandler denne nye teknologien er Kaspo Maskin, som nylig har fått agenturet i Norge på 3D- laserprintere fra den tyske produsenten SLM.

Områdesjef Joar Næss sier til Metal Supply at bedriften har brukt det seneste året på å undersøke markedet innen 3D-laserprinting, og han mener selv at de har funnet den produsenten, som er kommet lengst på dette området.

- Det har vært stor interesse på messen for vårt nye 3D-produkt, og det er utsikt til flere oppfølgende møter med interesserte kunder etter messen, sier han.

Joar Næss sier det er vanskelig å si noe sikkert om hvor mye de nye 3D-printerne kommer til å selge.

- Det komme an på hvor fort markedet forstår mulighetene i dette, sier han.

- Om fem år er vi kommet mye, mye lengre, og til den tid vil det være en del firmaer som bruker 3D-printere til produksjon, men det går nok tre til fem år før det er et miljø på det her, sier Joar Næss.

Helt nytt
Den første SLM-maskinen er allerede i drift hos en norsk kunde, men denne ble levert rett fra fabrikken, og først etter ferien er man begynt å forhandle 3D-printerne i Norge.

- Vi trener oss selv og har med folk fra fabrikken for å informere markedet. Vår strategi er å gå bredt ut til forskningsmiljøer og til kunder som har egenutviklede produkter, sier Joar Næss, og legger til at skal dette ta av er man helt avhengig av forskningsmiljøene og at store kommersielle firmaer tar dette i bruk.

Han mener at man spesielt i for eksempel Kongsberg-miljøet, der man jobber med systemingeneering, vil ha stor gagn av å ta i bruk 3D-printing.

- Det å bruke 3D-printing som en integrert del fra ide til ferdig produkt, vil gi muligheter til å skape billig, men avansert produksjon, sier Næss og legger til at Norge har mistet mye produksjon til lavkostland, men med 3D-teknologien vil det bli mulig å ta tilbake en del produksjon av komplekse deler til en billigere totalpris.

- Vi er et høyteknologisk land, så det er høyteknologi vi må satse på, sier Joar Næss og legger til at vi bare har bare sett starten av de mulighetene 3D-teknologien tilbyr.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078