23948sdkhjf

Marøy Viking forberedt på tøffe tokt

Servicefartøyet Marøy Viking ble høytidelig døpt lørdag, og er nå klar for å håndtere stadig tyngre operasjoner til sjøs.
Med servicefartøyet Marøy Viking rigger SinkabergHansen AS seg for framtida. 24-metringen gjør havbruksselskapet i stand til å håndtere stadig tyngre operasjoner til sjøs, skriver Moen Marine Group i en pressemelding.

Fartøyet ble lørdag døpt i Rørvik i Nord-Trøndelag. Det 24 meter lange og 11 meter brede fartøyet skal opereres av havbruksselskapet SinkabergHansen AS gjennom selskapets nyetablerte rederi, Marøy Viking AS. Marøy Viking er bygget og utrustet med tanke på å håndtere utviklingen i norsk havbruksnæring, med økt spesialisering, større og tyngre utstyr og røffere lokaliteter.

150 tonn nyttelast
Båten kan blant annet skilte med en gedigen arbeidsplattform og en samlet kapasitet på 150 tonn nyttelast. Marøy Viking er levert med toppmoderne mannskapsfasiliteter og seks singlelugarer. På dekk er båten utrustet med to Palfinger kraner på henholdsvis 65 og 90 tonnmeter, to dekksvinsjer på 60 og 10 tonn samt fire capstaner (nokker) med trekkraft på 3-8 tonn.

Hovedmotoren på 1000 hestekrefter sørger sammen med to sidepropeller på 200 hestekrefter hver for stor trekkraft og uovertruffen posisjoneringsdyktighet. Det kommer godt med, ikke minst i forbindelse med kritiske oppdrag med båtens egen ROV.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078