23948sdkhjf

DTM 2015: Ser på hva som rører seg i bransjen

Tre tilfeldige gjester på messen forteller om bakgrunnen for besøket.

Torstein Caspersen, lærer i TIP-fag på Sandefjord VGS

Hvorfor er du på Den Tekniske Messen?

- Vi er her med en elevgruppe for å få elevene med ut og se hva som rører seg i bransjen, og kanskje få vekket litt interesse for faget, forteller Trond Caspersen.

Har dere planer om å kjøpe noe i forbindelse med messen ?

- Nei, vi har det vi skal bruke av maskiner, selv om vi gjerne skulle hatt en 3D-skanner, sier Trond Caspersen, som legger til at det er stor variasjon i utvalget av utstilte produkter på messen.


Geir Stokke, produktansvarlig i TCO AS i Bergen.

Hvorfor er du på Den Tekniske Messen?


- Vi er fem fra TCO, som er reist hit på en dagstur for å se på CNC-maskiner med tanke på å kjøpe inn nytt utstyr, og for å se på en ny styring på en Mazak-maskin, sier Geir Stokke.

- Vi er her også for å se etter nyheter, fortsetter Geir Stokke, som legger til at bedriften gjerne kjøper gjennom norske forhandlere på grunn av reklamasjonsrett og sånt.

I dag er temaet additiv tilvirkning - har dere 3D-utstyr?

- Vi har en 3D-printer til plastikk, men har tenkt å investere i en 3D-printer til titan. Det er til å lage prototyper og uttesting av nye verktøy, sier Geir Stokke.


Per Martin Ulfsnes, lærer i TIP-fag, Rissa VGS

Hvorfor er du på Den Tekniske Messen?


- Vi er en delegasjon på ni stykker, som dels er lærere og dels er fra industrien i Sør trøndelag. Vi er innbudt av Kaspo Maskin, fordi vi har kjøpt en fresemaskin og en dreiemaskin av dem, sier Per Martin Ulfsnes.

Han forklarer at de tre videregående skoler i Rissa, Byåsen og Charlottenlund har et samarbeid med industrien om å forsøke å rekruttere flere unge til CNC-faget.

- Næringslivet i Sør trøndelag har inngått et spleiselag og kjøpt inn CNC-maskiner til de videregående skoler i Rissa og Charlottenlund, sier Ulfsnes og legger til at Rissa er en stor industrikommune, som trenger flere ungdommer som satser innen CNC-faget.

Er det andre grunner til at dere er her?

- Skoleverket er alltid på etterskudd i forhold til industriteknologien, så det er viktig å holde seg oppdatert, sier Per Martin Ulfsnes, og legger til at delegasjonen er på en to-dagers tur, som også innbefatter to bedriftsbesøk på Kongsberg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078