23948sdkhjf

Subsea-selskap skal åttedoble antall ansatte

Ny teknologi utviklet av Fuglesangs subsea kan redusere kostnadene på pumpeanlegg med 50 til 70 prosent.
Ifølge Teknisk Ukeblad har Fuglesangs subsea nettopp utviklet verdens første subsea prosesspumpe uten tetninger. En teknologi som kan spare oljeselskaper for store kostnader.

Samarbeidspartnere i kø
Mange selskaper tilkjennegir at de er interessert i å skrive kontrakt om ferdigutvikling og leveranser. Så mens andre subseaselskap må gjennom omfattende kuttrunder, gjør Fuglesangs subsea seg klar for en real opprustning.

I løpet av det neste året planlegger selskapet nemlig å ansette fem personer. I løpet av en fireårsperiode tror daglig leder Alexander Fuglesang, ifølge Teknisk Ukeblad, at dagens syv ansatte har vokst til 57.

Store kostnadskutt
Teknologien til Fuglesangs subsea kan etter egne overslag redusere kostnadene på pumpeanlegg med 50 til 70 prosent. I tillegg er det en rekke følgekostnader og systemkostnader som reduseres.

Ettersom pumpene er uten tetninger, de bruker i stedet magnetisme i koblingene, er de langt rimeligere, men også langt mer pålitelige.

- Dagens prosesspumper har mekaniske tetninger, som er det svake leddet i pumpen og kan føre til lekkasjer. Når det er problemer med pumper handler det som oftest om ødelagte tetninger. Det problemet er borte med vår teknologi, sier Fuglesang til Teknisk Ukeblad.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078