23948sdkhjf

DNB-bygg tildelt europeisk stålpris

DNB sitt nye bygg ved Oslofjorden er nettopp blitt tildelt European Steel Design Awards 2015.
DNB Bygg A er blitt tildelt «European Steel Design Awards 2015». Tildelingen skjedde under en prisseremoni i Istanbul, Tyrkia, tirsdag ettermiddag, i regi av ECCS (European Convention for Constructional Steelwork) sin årlige konferanse, skriver selskapet i en pressemelding.

Godt samarbeid
- På vegne av Oslo S Utvikling AS ønsker jeg å uttrykke en stor takk for denne prisen, sa prosjektdirektør Øystein Olav Ylvisåker, da han på vegne av Oslo S Utvikling mottok prisen, og fortsatte:

- Vi er veldig glade og stolte for denne anerkjennelsen. Jeg tror grunnen til at vi står her i dag, er det nære og gode samarbeidet mellom arkitekter, ingeniører, stålentreprenør, byggeledelse og prosjektutvikler Oslo S Utvikling (OSU).

DNB's hovedkontor i Barcode, Oslos nye skyline, er utviklet av OSU, og ligger ved Oslofjorden. DNB Bygg A består volummessig av ”kuber” på 6x6 meter som gir en karakteristisk trapping, både innvendig og utvendig. Det er Ruukki Construction som har levert og montert stålkonstruksjonene på 1.600 tonn.

Bygg A er det mest kompliserte av de tre DNB NOR byggene. De store kubene som krager ut av bygningskroppen, holdes oppe av kraftige stålrammer og skråstag. Stålkonstruksjonene er produsert ved Ruukkis egne fabrikker. Arkitekter på bygg A er det verdenskjente Rotterdam-baserte arkitektkontoret MVRDV med DARK Arkitekter fra Norge.

Nominert av Norsk Stålforbund
Det var Norsk Stålforbund som hadde nominert prosjektet til den europeiske prisen som utgis annen hvert år av European Convention for Constructional Steelwork (ECCS). Prisen består av en statue og diplomer som tildeles byggherre, arkitekt, stålkonstruktør og stålentreprenør.

Prisen er ment å oppmuntre til kreativ anvendelse av stål i design og konstruksjon. Prisen deles ut til en stålkonstruksjon som har kvaliteter både hva angår estetikk, teknikk, miljø og økonomi. Konstruksjonen skal være ferdigstilt i løpet av de siste tre år. Tidligere vinnere har holdt en meget høy standard, og prisen har derfor fått den nødvendige prestisje som er viktig for prisen og for stålmiljøet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078