23948sdkhjf

Vosstech tapte i Høyesterett

Høyesterett har avgjort at Vosstech har utnyttet forretningshemmeligheter som tilhørte TCO.
Ifølge Offshore.no vil det Hordaland-baserte selskapet Vosstech ikke lenger kunne markedsføre eller selge glasspluggene VT-C og VT-MC de neste fire årene. Det er utfallet etter at Høyesteretts ankeutvalg forkastet en anke fra selskapet til fordel for motparten TCO.

Forretningshemmeligheter
Høyesteretts ankeutvalg har forkastet anken fra Vosstech AS, Bjørgum Mekaniske AS og Stig Ove Bjørgum, kollektivt Vosstech, mot en tidligere avsagt dom fra Gulating lagmannsrett av 15. mai 2015. Dommen slo fast at Vosstech, som tidligere samarbeidet med TCO, har begått patentinngrep og handlet i strid med god forretningsskikk etter å ha utnyttet forretningshemmeligheter tilhørende TCO. Dommen forbyr produksjon og salg av Vosstechs glassplugger VT-C og VT-MC over en periode på fire år.

- Som teknologiselskap har TCO alltid vært opptatt av å beskytte den forskning og utvikling som ligger til grunn for vår olje- og gassteknologi. TCOs proprietære glassplugg-teknologi er et resultat av en kostbar utviklingsprosess som strekker seg tilbake til slutten av 1990-tallet. Vi er positive til konkurranse i markedet, men det er særdeles viktig at våre immaterielle rettigheter og konfidensialitetsavtaler respekteres, sier administrerende direktør i TCO, Halle Aslaksen i en pressemelding.

Tre års tvist avsluttet
Tvisten har pågått over tre år, og med denne dommen er saken dermed rettskraftig avgjort på alle punkter, med unntak for selve erstatningsutmålingen som Høyesterett vil kunne prøve.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063