23948sdkhjf

IKM Ocean Design med ny viktig kontrakt

IKM Ocean Design har nettopp vunnet toårig Johan Sverdrup-kontrakt.
Statoil har på vegne av Gassco tildelt IKM Ocean Design en EPC kontrakt for Johan Sverdrup Gooseneck Spool and Retrofit Hot-Tap Tee, som del av gasseksportløsningen fra Johan Sverdrup feltet. Kontrakten har en varighet på cirka to år, og arbeidet starter umiddelbart.

IKM Ocean Design AS er en del av IKM Gruppen, som sysselsetter 75 ingeniører innen områdene offshore feltutvikling, undervannsrørledninger, -kabler, -strukturer og topside-prosjektering. Hele IKM Gruppen holder til på Sola, og har om lag 2.500 ansatte.

Styrket posisjon
Daglig leder i IKM Ocean Design, Peder Hoås, er veldig godt fornøyd med og stolt over at Statoil på vegne av Gassco tildeler firmaet det andre prosjektet av denne type, idet IKM Ocean Design tidligere i år ble tildelt en tilsvarende kontrakt i forbindelse med oppkobling av injeksjonsgass til Gina Krog feltet.

- Med den nye EPC kontrakten på Johan Sverdrup, vil IKM Ocean Design ytterligere styrke sin posisjon som EPC leverandør innen hot-tap og oppkoblingsløsninger, sier Hoås i en pressemelding fra selskapet.

Oljen fra Johan Sverdrup-feltet vil bli eksportert til Mongstad via en ny rørledning, og gassen eksportert til Kårstø via en ny 18 tommer rørledning og Statpipe (P31). Forbindelsen til Statpipe vil være med en såkalt hot-tap og oppkobling til en 30 tommer retrofit Tee. Installasjonen vil være dykkerløs ved å utnytte Statoils hot-tap utstyr på PRS basen i Haugesund.
Gjennomføringen vil involvere flere IKM selskaper, som IKM Maskinering og IKM Mekaniske for henholdsvis maskinering og fabrikasjon.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093