23948sdkhjf

Ferrolegeringsindustriens Forskningsforening tildelt ærespris

Elkems Forskningsfonds ærespris tildelt Ferrolegeringsindustriens Forskningsforening
Begrunnelsen for tildelingen er foreningens innovative arbeid opp mot norsk industris innsats for en renere produksjon. Prisen ble delt ut av klima- og miljøminister Tine Sundtoft under Prosin-konferansen, som arrangeres av NCE Eyde. Det skriver Elkem i en pressemelding.

Gjennom de siste årene har Forskningsforeningen fokusert på miljø, som har bidratt til at de enkelte verk har oversikt over egne utslipp og har verktøy for å modifisere/forbedre ovner, utstyr og prosess for å oppnå reduserte utslipp. Dette vil på sikt gjøre norsk industri bedre rustet mot miljøkravene som stilles i Europa.

Forskningsprosjektene opp gjennom årene har dekket et stort spekter fra grunnforskning til modellering av støvavsetninger i avgasskanaler, fra råmaterialkarakterisering til avanserte lysbuemodeller.

Tett samarbeid

Samarbeidsformen i Forskningsforeningen har gjennom mer enn 15 år vist seg å være vellykket og unik, og har skapt et levedyktig teknologisk miljø i Norge som har markert seg sterkt på internasjonale konferanser. Forskningsforeningen har også skapt attraktive PhD kandidater som arbeider både i industri og akademia, og har bidratt til å opprettholde et høyt faglig nivå som industrien kan dra nytte av ved rekruttering.

- Gjennom en kontinuerlig satsing på FoU har norsk ferrolegeringsindustri oppnådd en internasjonalt ledende posisjon på prosessforståelse og miljørettede forbedringer. Vi har også bidratt til utdanning av doktorstipendiater som er viktige bidragsytere i industrien, sier Aud Wærnes i FFF.

Eksempler på prosjekter de siste årene:
• Fume – kartlegging og forståelse av uønsket utslipp fra metallurgisk industri
• eCast – redusert energiforbruk gjennom bedre metallutbytte
• NyKoSi – ny agglomereringsmetode for miljøvennlig kompositt som råvare for Si/FeSi
• GasFerroSil – bruk av gass i produksjon av Si og ferrolegeringer

Ferrolegeringsindustriens forskningsforening – FFF – ble dannet av norske metallurgiske selskap og Sintef i 1989. Selskapene som deltok i etableringen var i tillegg til Sintef, Elkem a/s, Tinfos Jernverk A/S og FESIL KS som representerte Ila og Lilleby Smelteverk A/S, Hafslund Metall og Finnfjord Smelteverk A/S. Hensikten var å få et forum for felles forskning for å løfte det faglige nivået i en industri som allerede var teknologisk ledendeMetallproduksjonen er Norges andre største eksportvare fra landjord.I dag består FFF av Eramet, Elkem, Finnfjord, Wacker, Fesil og Glencore Mangan som industrirepresentanter og Sintef som forskningsinstitutt. FFF står også som samlende enhet for medlemmene inn mot det nyetablerte SFI (Senter for forskningsdrevet innovasjon) «Metal production».
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078